A tartalomból..

Nyáron mindenki vágyik saját medencére, hogy ne kelljen bepakolni mindenkit a kocsiba és kifizetni egy fél vagyont a strandon. Bár a saját kerti medence építtetése többe kerül, hosszabb távon sokkal jobban megéri, nem beszélve arról, hogy akár még ki is tolhatjuk a strandolós időszakot.

Persze télen nem tudjuk használni, de azért 1-2 hónap plusz is sokat jelenthet, főleg azok számára, akik szeretnek odakint ejtőzni a medencében.

De vajon, hogyan használhatjuk ki a kültéri csobbanót? Milyen lehetőségeink vannak arra, hogy egész nyáron relaxáljunk? Az alábbi írásunkban eláruljuk, mit tehetsz annak érdekében, hogy az egész család jól érezhesse magát.

Nyári medencézés

Amikor a hőmérséklet 30 fok fölé emelkedik, akkor sok ember nehezen viseli el a hőséget. Nem csak amiatt, hogy alig kapunk levegőt, izzadunk, nem úgy működik a testünk, ahogy szeretnénk. Ilyenkor kétségkívül a legnagyobb segítség a hűsítő víz, amiben akár egész nap ejtőzhetünk, hogy egy kicsit jobban érezzük magunkat. Saját épített kerti medencében azért is jobb ezt megtenni, mert bármikor megmártózhatunk, akár hétvégén, akár munka után, vagy csak egy pohár borral a kezünkben, ha éppen home officeban vagyunk.

Aki egész évben ki akarja használni a kerti medencéje nyújtotta lehetőségeket, annak pedig érdemes lehet elgondolkodnia a medencefűtésen is, így akár októberben is bátran pancsolhatunk. A legtöbben a 27-28 fokot tartják ideálisnak, ami nyáron gyakran több, hűvösebb napokon kevesebb, de van pár megoldás, amivel tarthatjuk a hőmérsékletet.

Ingyenes módszer a szolár medencetakaró, amit akár utólag is fel lehet szerelni. Ez tulajdonképpen egy olyan speciális takaró, amely követi a medence formáját, üvegházhatás elvén működve melegíti a vizet. Ennek eredménye, hogy akár 4-7 fokkal is képes emelni a víz hőmérsékletét. Nem probléma tehát, ha nyáron van egy-egy esős vagy felhős nap, ilyenkor is nyugodtan relaxálhatunk és pihenhetünk az udvaron.

Mire kell még figyelni?

A vízkezelésre, hiszen ez a kulcsa annak, hogy a víz tiszta, átlátszó, baktérium- és vírusmentes legyen. A gombák és az algák könnyen elszaporodnak, ha nem megfelelő a pH vagy a klórtartalom. Heti rendszerességgel kell tisztítani, ellenőrizni a pH-értéket, valamint fertőtleníteni a vizet, ha azt szeretnénk, hogy a medence egész nyáron tiszta és egészséges legyen.

Mit szerezzünk be a tökéletes relaxációhoz?

Mondhatni semmit, hiszen egy könyv vagy egy pohár bor is sokat segíthet, hogy esténként ejtőzzünk egyet a medence partján. Ha azonban ennél többre vágyunk, gyermek is van a családban, akkor érdemes bevásárolni pár kiegészítőt. Ilyen lehet egy matrac, egy felfújható játék, egy csúszda, de akadnak már pohártartó kis szerkezetek, amelyek a vízben úszva mindig kéznél vannak.

Aki szeret olvasni, filmezni, annak ott vannak a könyvtartó megoldások, esetleg egy filmvetítő, amit a falra irányítva bármikor megnézhetjük a kedvenc filmjeinket. Tényleg nincs szükség többre ahhoz, hogy egész nyáron jól érezzük magunkat és még ki sem kell mozdulni otthonról, az udvarról.