Polipropilén medence építés

Gyors, elegáns, tartós, hatékony és költséghatékony megoldás a műanyag medence. Az Öné lehet hamar, szerezze meg most!

Műanyag medence

A műanyag medence előnyei

Gyors, de mégis elegáns és hatékony megoldást keres az úszómedence kérdésére? A polipropilén változatok kiváló minőségű anyagból készülnek, amely minden kritériumoknak megfelel. Ha tehát úgy gondolja, hogy ideje lenne lecserélni a merevfalú medencét és egy sokkal tartósabb megoldásra vágyik, akkor az Ecopool jó választás lehet Ön és családja számára.

Ennek a típusnak a legfőbb előnye, hogy a felülete nem sérülékeny, jól tűri a fizikai behatásokat. A téglalap alakú medencék mellett szóba jöhetnek a kör és az ovális megoldások is, ezek kialakítása azonban jóval költségesebb és problémásabb. A téglalap formába könnyebben beépíthető a belső vagy külső lépcső, esetleg az ülőpad.

A kerti medencék az építettekhez hasonlóan további kiegészítőkkel, élmény elemekkel is felszerelhetőek. Ez lehet medencefűtés, világítás, automatikus vízkezelés, de kaphat polikarbonát fedést is. Az egyéb kiegészítő tételeket a megrendelés előtt átbeszéljük, így valóban azt kaphatja meg, amiről régóta álmodott.

A polipropilén medence magas hőmérsékleten készül, ráadásul a műanyag elemeket hegesztéssel teszik helyre, amelyek tökéletes vízmentes zárást biztosítanak. Ahhoz, hogy a minőségét a lehető legtovább megőrizze, ahol szükséges, ott vas zárszelvénnyel erősítjük meg a medencét.

Miért válasszon műanyag, polipropilén medencét?

Mert ezek bővíthető ülőpaddal, lépcsővel, napozóval, valamint peremmel készülnek. Bármilyen egyedi elképzelést és méretet meg tudunk valósítani. A műanyag UV álló, jól bírja a folyamatos forróságot és napsütést. Még évek alatt sem megy tönkre, nem fakul ki, nem bomlik el.

A merevfalú medencékkel ellentétben ezt a nyár végén nem kell összecsomagolni és eltenni, hiszen jól bírja a fagyos időjárást. Szakszerű szezon végi lezárással és téliesítéssel tökéletesen ép maradhat. Ehhez azonban szükség van még megfelelő víztisztításra, vízkezelésre, illetve karbantartásra. Csak ezek együttes használatával őrizheti meg a medence eredeti minőségét.

Amennyiben tehát költséghatékony megoldásban gondolkodik, szeretne a családnak kedveskedni egy külső wellness részleggel, akkor válassza a polipropilén medencéinket. A tervezéstől a megvalósításig fogjuk a kezét, így bármilyen kérdése vagy kérése van, mi örömmel segítünk.

Mit várhat ezektől a medencéktől?

A polipropilén élettartama nagyjából 10-15 év. Az addig keletkezett kisebb mechanikai sérüléseket hegesztéssel könnyedén ki lehet javítani, utána csak újra le kell fóliázni. Jóval olcsóbb és költséghatékonyabb, mint egy új medencét vásárolni. Nem egy nyárra szóló megoldásról van szó, ami szétszakad, kifakul, kilyukad. A felújítást követően akár újabb 10 évvel is számolhatunk vele, hiszen az anyag jól bírja a megpróbáltatásokat.

Mivel az épített medencékhez képest gyorsabban és könnyebben telepíthetőek, így a kivitelezési idő ebben az esetben 2-3 hétre csökken. A kioldódás mentes anyag gyermekek mellett is teljesen biztonságosan használható, remek megoldást nyújt a család számára, ha pihenni vagy kikapcsolódni vágynának. Végre indulhatnak a kerti partik, közös sütögetések, a nyári csobbanások.

További medence típusok

Hőszigetelt épített medence, fólia burkolattal

Csempés medence, üvegmozaikkal