Medencegépészet és ami mögötte van

Szeretne többet tudni? Válassza az Ecopool szolgáltatását, hiszen mi minden elképzelést megvalósítunk Ön és családja számára.

Műanyag medence

Mit jelent a medencegépészet?

A medence két nagyobb elemből áll: az egyik a medencetest, a másik pedig a medencegépészet. Mivel a medencében folyamatosan víz van, amit rendszeresen szennyeződések és algásodás ér, így a nagy tömegű víz mennyiség folyamatos cseréje nemcsak sok időt, hanem költséget is igényelne. A vegyszerek általában nem képesek megoldani a problémát, nem tudják eltávolítani a szennyeződéseket a vízből.

A probléma leghatékonyabb megoldása a szűrés, amihez számos eszközre van szükség. A jelenlegi technológiai feltételek mellett a víz üvegágyon történő szűrését medence szűrésforgatásnak hívunk. Ez gépészet alapja, egy zárt rendszerként működik.

Itt egy szivattyú segítségével a medencéből kiszívjuk a vizet, majd átvezetjük azt egy szűrőtartályban lévő homokon, majd a tiszta vizet visszanyomjuk a medencébe.

Milyen gépészeti elemek léteznek?

Bizonyos gépészeti elemeket a medencetest falába, néhányat pedig a padlóba helyezünk el. Ezeket hívjuk szerelvényeknek, amik már az építés során a helyükre kerülnek. A többi gépészeti elem a gépházban kap helyet.

A legalapvetőbb dolgok a szkimmer, más néven fölözőedény, a befúvók, a padlóösszefolyó, valamint a fali elszívó. Az alap befalazóelemeket uszodatechnikai PVC nyomócsövekkel kötjük be az Ön számára a gépházig. A falakba pedig kerülhetnek lámpák, amik kábelét lépésvédelmi gégecsőben, a gépházban vezetünk el.

Az említett PVC csövek kerülhetnek az aljzatbetonba, de helyet kaphatnak a falak külső felén is. Amennyiben padlóösszefolyót szeretne a családi medencébe, akkor azt minden esetben az aljzatban vezetünk el.

A falba sosem kerül cső, így nem gyengül annak szerkezete. A csöveket viszont minden esetben csőbilinccsel érdemes rögzíteni, hogy a medence biztonságosan használható legyen.

Miért van erre szükség?

Biztosan Ön is a tökéletes luxusra, kényelemre vágyik a kerti medencében és annak környezetében. A mi célunk az, hogy olyan automata és önműködő gépészeti elemekkel lássuk el az építményt, amik nem igényelnek karbantartást, tisztítást, vagy idő ráfordítást.

A teljesen automatizált rendszer kapcsán a legjobb, hogy még a vízkezeléssel sem kell foglalkoznia. Tényleg csak annyi dolga lesz, hogy hazaér és megmártózik a kellemes hőmérsékletű vízben. Az automata víz utánpótlásnak, valamint a vízszint szabályozásnak köszönhetően pedig még az esetlegesen elpárolgott víz miatt sem kell aggódnia. A gépészeti elemek erről is gondoskodnak.

Az automatizált tisztítás legfontosabb eszköze azonban a medencetisztító robot, amely gondoskodik a víz karbantartásáról, könnyű súlyának és gyors ürítésének hála pedig könnyen kiemelhető a medencéből.

Egy jól megválasztott medencegépészeti rendszer kiváló megoldást nyújt a medence egész éves használatára. A kényelmes kiegészítő elemek pedig komfortossá, élményekkel telivé varázsolják a hétköznapokat. Készülhetnek a grillételek, a koktélok, és mehet is a medence parti.