Medence téliesítése és fagymentesítése

Amennyiben nem szeretne ezzel foglalkozni, se ideje, se tudása, se energiája nincsen rá, akkor hívjon minket és segítünk.

Műanyag medence

A medence téliesítésének legfőbb céljai

A medence téliesítése elengedhetetlen ahhoz, hogy az a következő szezonban is tökéletesen üzemelhessen. Ennek hiányában a fagy végzetes károkat okozhat a medence szerkezetében, a gépészetben, a burkolatban, valamint a kiegészítőkben. Ezeket sokszor csak súlyos költségek árán lehet helyrehozni. A téliesítés tehát elengedhetetlen része a medence karbantartásának.

A folyamattal megóvható a medencetest szerkezete és burkolata. Védelmet nyújt a medencegépészet számára, emellett megakadályozható vele a csövek-szerelvények szétfagyása a téli időszakban. Emellett fontos szempont lehet a víz tisztán tartása miatt is. A feladatot azonban csak akkor szabad elvégezni, ha a vízhőfok már tartósan 15 fok alatt van, ha ezt nem várjuk meg, akkor a vízben könnyen elszaporodhatnak a mikroorganizmusok.

Fontos, hogy csak akkor szabad nekifogni a téliesítésnek, ha víz tiszta, így a folyamatot egy alapos takarítás előzi meg. Amennyiben nem szeretne ezzel foglalkozni, bízza ránk a feladatot és mi gyorsan és hatékonyan elvégezzük azt az Ön számára.

Mi megakadályozzuk, hogy a víz bealgásodjon, hogy vízkőkiválások keletkezzenek a medencében. A zsíros szennyeződésekre lúgos tisztítószereket, míg a vízkőlerakódás ellen savas készítményeket alkalmazunk.

Ezt követően a medence vízszintjét a szkimmer alá engedjük, majd jöhet a csövek víztelenítése, majd a befúvók fagydugóval való szigetelése. Ez fogja megakadályozni, hogy a téli időszakban a csövekbe víz áramoljon, amivel elkerülhető a szétfagyásuk a tél folyamán. Az utolsó lépések közé tartozik a ph beállítása, valamint a szabadklór tartalom megemelése. Amint ezekkel megvagyunk, belekerül a téliesítő folyadék, ami a vízkeménység függvényében történik meg. A vegyszert jól elkeverjük, majd lefedjük a medencét.

Fagymentes tárolás

A medence mellett a gépészeti egységeket is téliesíteni szükséges. Ehhez fagymentes helyre, tárolóra lesz szüksége, ahová el tudja tenni a szivattyút, a létrát, valamint az egyéb kiegészítőket. Jó megoldást jelenthet egy garázs, fedett tároló, kis faház a kert végében.

Miért fontos a téli takaró használata?

A megfelelő takaró fényzáró, gátolja az algák elszaporodását a vízben. Óvja a vizet a lehulló falevelektől, egyéb szennyeződésektől. A téliesítés során használt anyag megvédi a burkolatot az UV ellen azokban a hónapokban, amikor a medence nem használható. Megakadályozza, hogy a gyermekek és a kisállatok beleessenek a vízbe. Végül, de nem utolsó sorban sokkal kényelmesebb lesz a tavaszi nyitás és beüzemelés, hiszen kevesebb algával és szennyeződéssel kell megküzdeni.

Amennyiben bennünket bíz meg a medencéjének téliesítésével, akkor biztosan nem fog csalódni. Ha szeretne ajánlatot kérni a szolgáltatásunkra, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot, mi pedig egyedi, személyre szabott árajánlatot készítünk az Ön számára.